logo

Funktioner och egenskaper

Det översta överdraget är tillverkat av ett Dartex material av högkvalitativ ånggenomtränglig 2-vägs stretch. Detta material tillåter huden att andas och avlägsnar ånga från hudytan, vilket förhindrar hudproblem.

Air2Care erbjuder flera olika urval av madrasstyper - toppmadrass, luft + skummadrass, luft + luft madrass och sittdyna. Denna mångsidighet gör det möjligt för vårdgivare att välja det som passar patientens behov.

Pumparna är enkla och lättförståliga att använda. Air2Care 10 har en enkel analog pump och Air2Care 20 har en digital mikroprocessor med extra funktionalitet som ger konstant lågt tryck. Båda pumparna kan lätt hängas på sängen, har ett ergonomiskt utformat handtag och antivibrationskuddar för att eliminera ljud.

Madrassen förblir uppblåst upp till 12 timmar om den sätts i transportläge, vilket tillåter patienten att lämna sängen och madrassen förblir uppblåst och redo när patienten att återvänder.

Med tillgång till både madrass och sittdyna ges patienten 24 timmars skydd både i säng  och stol.

Luftmadrassen har ett tåligt ytskikt.  Växeltrycket skiftar mellan 2 celler i en 12 minuters cykel. Huvudcellerna samt cellerna i patientens nedre bakre område är statiska, det ger extra komfort samtidigt som man säkerställer optimalt skydd mot trycksår.

Luftceller i den mest utsatta kroppsdelen, hälen, är 25 % mindre än de övriga växelvisa cellerna. Det ger extra skydd till detta mycket känsliga område.

Tekniska parametrar

Ersättningsmadrass: 200 × 86 × 17 cm
Madrassöverdrag:     200 × 86 × 9.3 cm
Kudde:                       45 × 50 × 12.5 cm
Pump:                        12 × 26 × 21.5 cm

  • Används för brukare med låg- eller medelhög risk för trycksår.

Madrassen väger 12.5 kg.

Denna madrass kan användas för patientvikt upp till 180 kg (toppmadrass). Den kan användas av patienter mellan 200-210 kg om den används som grundmadrass. Om denna vikt överskrids kan förebyggande och behandlande funktioner påverkas.

  • Överdraget är en högkvalitativ 2-vägs stretch, vattentätt, ånggenomträngligt och dragkedja i 360° med skyddande flikar.

 

Instructions for Use for Air2Care 10,20
2023-10-25 Instructions for Use for Air2Care 10,20 in Swedish in Linet design

Tillbaka

Brochures

Kvalitetsmärkningar och utnämningar

Contact