logo

LINET Group SE är den största europeiska sängtillverkaren och leverantören av hälso- och sjukvårdslösningar. Absolut kvalitet är en självklarhet för LINET Group SE.

LINET Group SE är ett av de 4 största varumärkena i världen inom sitt område. Varje år lämnar 70 000 sängar de två fabrikerna i Europa. Mer än 100 ingenjörer arbetar på att utveckla dessa sängar. Totalt 800 anställda i 12 länder bidrar till kvaliteten i produkter och tjänster som hjälper patienter, boende och vårdpersonal. Gruppen använder de senaste tillverkningsteknikerna och procedurerna.

I LINETs sortimentet ingår även ett brett sortiment av tillbehör såsom växeltrycks madrasser, utrustning för transport, möbler, etc.

LINET bibehåller sin ställning framför konkurrenterna genom att företaget regelbundet introducerar nya produkter och tjänster med innovativa lösningar som minskar de fysiska krav på personalen, ger ökad effekten av vård och ger ökad patientkomfort. LINET arbetar intensivt med att utveckla sina produkter i samarbete med vårdpersonal och experter inom olika vetenskapliga områden, vilket gör det möjligt för företaget att hålla sig à jour med nya trender inom sjukvården.

Linet Groupe SE kombinerar två starka och traditionella varumärken:

- Inom värden står förvaltningsbolaget för sofistikerade sängar och anpassade intelligenta lösningar från LINET – ett företag som grundades 1991.

- Wissner-bosserhoff har tagit med sig estetik och funktionalitet till högkvalitativa sängar och möbler för vårdgivare och deras boende sedan 1952.

Linet Sweden AB grundades 2007, och är ett helägt dotterbolag till företaget Linet spol.s.r.o.