logo

Funktioner och egenskaper

Madrassen Virtuoso är utrustad med 4 olika trycksensorer och en mikroprocessor som styr celltrycket. För patientens komfort är det möjligt att öka eller minska trycket genom att justering på pumppanelen.

Med tillgång till både madrass och sittdyna ges patienten 24 timmars skydd både i säng och stolSom tillval finns det en dynamisk sittdyna med växeltryck. Sittdynan använder samma pump som madrassen. Pumpen växlar automatiskt till sittkudden när den ansluts.

 

Alternerande tryck behandling – Noll tryck – 7,5 minuters cyklar, 3-cells teknologi,

Maximalt hårt tryck vid omvårdnadsarbete.

Konstant lågtrycks - uppnår automatiskt konstant idealiska nivåer av tryckfördelning.

Transportläge - madrassen förblir uppblåsta under 24 timmar vid bortkopplad från pump.

 

Backupbatteriet tillåter fullständig frihet att fortsätta med behandlingen under patienttransport eller om det är fel på strömförsörjningen under 6 timmar.

 

Med Virtuos madrassen kan cellerna tömmas på luft i både huvud- eller hälområdet vid t ex  intubations eller för tryckavlastning på dessa känsliga områden.

 

Pumpen säkerställer att alla viktiga parametrar är under kontroll och säkerställer konstant optimal behandling.

Tryck, tider, strömförsörjning- och uppkopplingsproblem, serviceparametrar och HLR är alla en del av ljudlarmet.

 

Alternerande tryck behandling (3-cells teknologi, nolltryck, 7,5 min cykler) är det grundläggande terapeutiska läget som simulerar naturliga kroppsrörelser och därmed bidrar till att förhindra och behandla trycksår.

Tekniska parametrar

  • Madrassöverdragets överdel är i en högkvalitativ 4-vägs stretch och  ånggenomträngligt. Dragkedja i 360° med skyddande flikar. Ultraljud tejpade sömmar.
  • Madrassen kan vändas åt fyra håll.
  •  Virtuoso passar för patienter med medel eller hög risk för att utveckla trycksår och patienter med befintliga trycksår upp till sårgrad 4.

 

  • Total vikt, inklusive pump, är 13 kg. Enbart madrassdelen väger 9,5 kg.
  • Denna madrass är lämplig för patienter med en maxvikt på 250 kg. Med tyngre patienter kan de förebyggande antidecubitus effekterna begränsas och madrassen deformeras.

  • Mått på ersättningsmadrass för Symbioso är 213 × 86 × 20 cm.

Prisinformation

Priserna beräknas individuellt efter era behov och önskemål. För mer information eller för offert vänligen fyll i formuläret nedan.

För mer information


Tillbaka

Nedladdningar

Kontakta oss